Göra egna smycken

Introduktion
Att göra sina egna smycken är både roligt och blir väldigt personligt. Antalet olika varianter på smycken man kan göra är i princip obegränsat, här visar vi ett exempel på örhängen och armband. Gula katten har massor av pärlor och band så det är bara fantasin som sätter gränserna. Roligt för både stora och små!

Material
Pärlor:

http://www.gulakatten.se/sv/artiklar/plastparlor-abc_figurer-550_fp.html
och/eller
http://www.gulakatten.se/sv/artiklar/lerparlor-frukt.html
Band:
http://www.gulakatten.se/sv/artiklar/laderrem-natur-25-m.html
och/eller
http://www.gulakatten.se/sv/artiklar/skolmaterial-_-forskola-/aktivitet-och-smaslojd/trad_snore_snodd/elastisk-trad-1-mm-x-50-m.html
Fästen:
http://www.gulakatten.se/sv/artiklar/orkrokar-15-par.html
och/eller
http://www.gulakatten.se/sv/artiklar/halsbandslas-10_fp.html

 

Instruktioner
Välj ut de pärlor som du vill använda samt band eller tråd att trä dem på. Glöm inte fästen för både örhängen och armband, eller halsband om du önskar att göra det.

Mät ut längden runt armleden och hur långa dina örhängen ska vara innan du börjar trä på
pärlorna.

Till örhängena använde vi elastiskt fiskelina, trä den gärna dubbelt så riskerar du inte att den går av. Knyt en dubbelknut i hänget och trä sedan på de pärlor du har valt ut. Ett tips är att göra några extra knutar längst ned för att försäkra dig om att det håller.

Till armbandet valde vi ut bokstäver och skapade lite olika ord som vi trädde på läderbandet, orden avskildes enkelt med knutar. När det var klart så knöt vi fast låset i varsin ände. Enkelt, snyggt och roligt!

Lycka till önskar Gula katten

Comments are closed.