Virka ditt eget mobilfodral

Introduktion
Med garn och virknål kan man skapa i princip obegränsat med härliga kreationer i olika variationer. Om man är nybörjare vad gäller virkning och/eller inte vill påbörja ett större projekt är det perfekt att skapa sitt eget mobilfodral eftersom det inte tar särskilt lång tid att färdigställa. Mobilfodralet skyddar telefonen samtidigt som det blir en personlig detalj.

virka mobilfodral

Det är även en utmärkt present att ge bort till någon man vet skulle uppskatta ett unikt hantverk. Man kan utforma dem i vilken färg som helst och variera med olika mönster om man vill avancera det hela lite. Nedan kommer grundmönstret att förklaras, men var inte rädd för att utveckla det om så önskas. Behöver man hjälp med det allra mest grundläggande inom virkning kryllar det av bra guider på internet.

Material
Akrylgarn mini 10 färger
http://www.gulakatten.se/sv/artiklar/skolmaterial-_-forskola-/aktivitet-och-smaslojd/garn/akrylgarn-mini-10-farger.html
eller annat garn som exempelvis
Regnbågsgarn 5 färger
http://www.gulakatten.se/sv/artiklar/regnbagsgarn-5-farger.html
Virknålar
http://www.gulakatten.se/sv/artiklar/virknalar-3_fp.html 

Instruktioner
Virka så många luftmaskor att virkningen blir cirka 3 maskor längre än telefonens bredd (se bild). Vänd arbetet och virka fasta maskor med början i 2:a maskan från nålen, virka fasta maskor varvet ut. Fortsätt sedan att virka fasta maskor på undersidan av varv 1, så att virkningen antar en fodralform i ett stycke. Varv 2-x kommer alltså att bestå av dubbelt så många maskor som varv 1. Fortsätt att virka runt på samma sätt tills att fodralet nått önskad höjd. Variera med olika garnfärger och mönster om så önskas.

virka ditt eget mobilfodral

Lycka till, önskar Gula Katten!

 

Comments are closed.